Ur telefonens fotoalbumJag fotade Helsingfors domkyrka från bibliotekets högsta våning för någon vecka sedan. När jag var liten var jag på ett bröllop i den här kyrkan och sen dess har jag alltid sett den som vackraste byggnaden.Klottrade i häftet under en tråkig föreläsning.Ätit ytterligare en ordentlig frukost.


Köpte barnsliga fina sidmärkare inför nästa period i skolan.

I övrigt har jag svettats en hel del på gymmet, drömt om en tvårummare, vilat, gått på bio, ätit goda middagar och hunnit få lite resfeber för fredagen - då jag åker till Lissabon med ett gäng sociologer. Det blir bra.
23.10.2013 kl. 17:10

ldag ett idag två
 

Idag lånade jag min pojkväns sköna tröja att ha över en av mina kragskjortor. Jag trivs väldigt bra i kombinationen tröja och krage som jag bär allt oftare nuförtiden.

Idag försvann en stor dos stress ur min kropp. Jag skrev nämligen min första tent inom de akademiska studierna. En stor del av min dagsanvänding de senaste veckorna har gott åt till att studera, studera till just denna tent. Men nu är den över och jag kan med gott samvete unna mig ett litet tjusigt höstlov.

17.10.2013 kl. 14:40

två bra saker i vardagenUnder gymnasietiden vantrivdes jag en aning med att börja skolan klockan åtta i princip varje morgon. Det var tungt att försöka få in information i huvudet den stunden på dygnet. Nuförtiden stiger jag oftast upp ur sängen den tiden, äter en ordentlig frukost (oftast något mer än det på bilden) och börjar dagen på ett harmoniskt sätt. Jag tycker väldigt mycket om att börja dagen så. Det är min egen stund. Jag tittar på Min morgon på Yle fem och känner hur kaffets koffein ger mig energi inför en ny dag.Nya skor har jag också. Hittade dem på uffen och blev stormförtjust. Enkla och fina. Och så är de oerhört bekväma, känns som att mina fötter tackar mig för att de har de så skönt om dagarna.

16.10.2013 kl. 20:43

I remember running to the seaIkväll lyssnar jag på den här beroendeframkallande låten som både ger mig rysningar och energi. Jag slutar aldrig fascineras av Susanne Sundførs ursinnigt vackra stämma.
14.10.2013 kl. 18:48

Finns inget jag behöver som är någon annanstans Jag skulle kunna dö nu, med kinden mot din halsDenna helg har det känts som att hösten är här på riktigt och det blir jag glad i kroppen av. Jag har kommit fram till att hösten är min favoritårstid. Det är ofta något nytt som sätter i gång den här tiden på året. Om man inte inleder nya studier kanske man börjar ett nytt jobb, eller ägnar sig åt ett nytt fritidsintresse. Jag har aldrig så mycke inspiration som på hösten. Just den här tiden på året, före mörkret greppar tag i en allt för hårt, är det läge att njuta. Har någon annan lagt märke till hur goda dofter det är i naturen just nu? De halvruttna löven på marken till exempel, de doftar sagolikt gott.Jag åkte till min hemstad på lördag, vandrade omkring på de gator som förut hörde till min vardag. Märkligt hurdan distans jag känner till denna stad nu. Den är som en vän jag växt ifrån. Jag längtar till Helsingfors storstadssurr någon timme efter att jag har stigit av tåget vid Karis station.På lördagkväll träffade jag dock de här saknade vännerna som gav mig skratt i magen. Just de tre på bilden har jag känt sedan min första dag i livet. Guldvärt att ha vänner som har hängt med sen man inte ens kunde prata eller gå. Vi drack vin o lyssnade på musik för att sedan bege oss vidare för att dansa. När jag kom tillbaka mitt barndomshem var det knäpptyst i lägenheten. Efter bara någon minut hade jag också somnat.

13.10.2013 kl. 22:19

Torsdagslista

Morgon- eller nattmänniska?
Både och. Jag tycker om morgonen för att dagen då är lika oskriven som ett vitt papper. Men jag tycker också om nätter eftersom de antingen är stillsamma och rofyllda eller fyllda av fest och fulla dansgolv.

Har du gråtit offentligt?
Ja. 

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Min pojkvän, min syster eller min mamma.

Är du kittlig?
Bara strax under hakan/början på halsen.

Snarkar du?
Det händer. Men främst pratar jag i sömnen.
   
Ångrar du något du har gjort?
Att ångra är för mig ett tecken på eftertänksamhet, som kan vara en bra sak. Men jag tycker det är onödigt att slösa energi på att gå omkring och ångra saker och ting. Alla gör fel ibland.

Vad längtar du mest efter just nu?
Just nu längtar jag efter att känna kontroll i min nya vardag, i den nya användningen av de tjugofyra timmarna i dygnet.

Till vem ringde du senast?
Till min syster.

Vad säger du till dig själv när det känns svårt?
Jag säger till mig själv att jag är stark.

Din favoritplats?
Simberget på landet.

Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörka knutar. Jag föreställde mig att häxan från snövit skulle smyga ut därifrån om jag blundade för länge.

Det senaste någon sade till dig?
Kort och koncist: "Moi".

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Saga, Marjana eller Nadja.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Om kärlek = förälskelse, så ja.

Sover du tungt?
Allt som oftast ja.Hur imponerar man på dig?
Man är rolig och får mig att skratta.

Saknar du någon?
Jag saknar några av mina vänner som jag inte har möjlighet att träffa så ofta längre.

Vad gör dig ledsen?
Att inte kunna träffa alla man vill träffa så ofta som man vill. Och förtryck av olika slag.

När sov du senast på golvet?
I vintras när jag sov första natten i min allra första egna lägenhet.

Tycker du om att mysa/kela?
Jaa!

Föredrar du bassäng eller havet?
Hmm..bassäng tror jag.

Har du vunnit en prispokal någongång?
Inte vad jag minns.
26.09.2013 kl. 17:39

HejHej. När jag var tretton år skapade jag en blogg och hade den tills jag var omkring sjutton år. Jag bloggade ofta och kände en stor tillfredställelse av att skapa i den nya virtuella världen. I synnherhet när jag var kring femton år flödade inspirationen. Att skriva och fotografera, för att sedan lägga upp det på bloggen, var som en hobby. Det var ett roligt tidsförtriv. Jag kallade min blogg för modeblogg då, eftersom jag i huvudsak ägnade mig åt att lägga upp klädinspiration. 

Idag är jag tjugo år och mycket har hänt. Jag har varit skeptisk till bloggfenomenet, jag har inte haft en egen dator och jag har framför allt haft mycket mer att fördriva min tid med än när jag var femton. Idag lever jag ett alldeles annorlunda liv än bara för något år sedan. 

Trots det, har jag nu bestämt mig för att börja blogg igen. Jag vill ha ett forum där jag får vara kreativ, ett ställe där alla tankar får plats. Jag vill det här igen och har mer inspiration än på väldigt länge. Så nu sätter vi igång. Välkomna.
26.09.2013 kl. 09:01


Hej. Mitt namn är Johanna. Jag är 20 år, studerar sociologi och bor i Helsingfors. Jag tycker om att handla kläder i andra hand, filosofera och sjunga. Och så är jag väldigt förtjust i att skriva och vara kreativ, därav denna blogg.

Senaste kommentarer